vrijdag 15 januari 2010

Vastgoedaandelen Bel20

Voor wie niet voldoende kapitaal achter de hand heeft om vastgoed te kopen kunnen aandelen een alternatief bieden.
Hieronder een overzichtje van vastgoedaandelen binnen de Bel20.

(1) Befimmo:
Het vastgoedfonds Befimmo werd in december 1995 opgericht. Befimmo heeft zich tot doel gesteld te investeren in drie soorten vastgoed: hoofdzakelijk in kantoorgebouwen, semi-industriële gebouwen op de as Brussel-Antwerpen en gestructureerde handelsgebouwen in België. Het overgrote deel van de portefeuille zijn kantoren in Brussel en directe omgeving.


(2) Ackermans en van Haaren:
Ackermans & van Haaren is een gediversifieerde groep met activiteiten in drie kernsectoren. De bouw-, bagger- en milieudiensten worden uitgevoerd door Deme, één van de grootste waterbouwbedrijven in de wereld. Vanuit haar kernactiviteiten, baggerwerken en civiele werken op het water, heeft de groep ondersteunende nevenactiviteiten ontwikkeld, zoals milieuwerken (vooral behandeling van grond en slib), diensten aan de olie- en gassector en de winning van bouwaggregaten uit de zee. De activiteiten in financiële diensten worden ter hand genomen door Bank Delen, Bank J. van Breda en Sofinim. Bank Delen legt zich toe als private bank op vermogensbeheer voor voornamelijk particulieren en Bank J. van Breda is een gespecialiseerde kredietinstelling, die zich profileert als referentiebank voor familie ondernemingen en vrije beroepen, zowel privé als zakelijk. Sofinim tenslotte is een van de grootste risicokapitaalverschaffers in België. De groep werd opgericht in 1876 door Nicolaas van Haaren en Hendrik Willem Ackermans.


(3) Cofinimmo:
Cofinimmo heeft als vastgoedbeheerder een van de grootste portefeuilles op kantorengebied in Europa. Het merendeel van het bezit is gesitueerd in België, merendeels in Brussel. De onderneming is opgericht in 1983 en is sedert 1994 gefuseerd met Etudes et Investissements Immobiliers (EII). In 1996 kreeg Cofinimmo het statuut van "Vastgoedbeleggingsvennootschap met Vast Kapitaal". Cofinimmo voert het management, verhuur en onderhoud over haar gebouwen zelf uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten